Informatikai szaktanácsadás

Egy optimálisan működő – költséghatékony, egyben minden munkafolyamatot maximálisan támogató – informatikai infrastruktúra kialakítása átfogó látásmódot és nagy szakértelmet igényel.

Bár a szervezetek többsége működőképes az ad-hoc módon vásárolt és összeállított informatikai eszközök segítségével is, de a fennakadások, váratlan problémák a leggyakrabban a komplex szakértő tervezés hiányából adódnak. Tüzet oltani pedig mindig költségesebb és nehezebb feladat, mint megelőzni azt.

Informatikai pályafutásom során arra törekszem, hogy az adott szervezet számára legoptimálisabb informatikai megoldásokat biztosítsam. Amiben tudok segíteni:

Az új rendszerek kialakításához vagy már meglévő rendszerek fejlesztéséhez, átalakításához önálló rendszerterv vagy rendszerváltozatok elkészítése szükséges, amely nem csupán az aktuális igényeket szolgálja ki, hanem rugalmasan alkalmazkodik a jövőben várható változásokhoz is. A rendszertervezés során a következő feladatok ellátásában tudok segíteni:

  • Az igények és célok felmérése, amelyből együttműködve az Ügyféllel részletes követelményspecifikáció jön létre.
  • A rendelkezésre álló infrastruktúra és a fejlesztéshez kapcsolódó munkafolyamatok felmérése.
  • Ezt követően elkészül egy projektterv, amely tartalmazza a véglegesített elvárásokat és az ehhez szükséges rendszerterv elkészítésének pontos határidőit.
  • Egyeztetett formában elkészül a rendszer megvalósításának legoptimálisabb terve.