Informatikai hálózatépítés

Gyakorlatilag ma már nem létezik cég informatikai hálózat nélkül. A centralizált és/vagy felhős adattárolás, a közös meghajtók és nyomtatók használata, a távfelügyelet mind-mind hálózatot követelnek. A rosszul kivitelezett hálózat rengeteg bosszúságot okoz, legyen elsőre tökéletes!

  • Szeretnéd hatékonyabbá tenni céged ügyintézését?
  • Szeretnéd céged összes számítógépét saját számítógépedről elérni?
  • Adataidat, programjaidat, nyomtatóidat megosztani egymás között?
  • Szeretnél notebookoddal szabadon mozogni a munkahelyen?

Informatikai hálózatépítés keretében a feladatom vezetékes és vezeték nélküli helyi hálózatok tervezése, építése és opcionális felügyelete, a legjobb minőségű hálózati elemekből. Te elmondod igényed, ennek megfelelően megtervezem majd felépítem, nagyobb volumenű megbízás esetén kollégáimmal közösen felépítjük hálózatod. Választhatod a már jól bevált kábelezést vagy a kényelmes rádióhullámú technológiát, amellyel irodádnak minden számítógépe vezeték nélkül is része lehet vállalati hálózatodnak. Mindkét technológia alkalmas tetszőleges elhelyezkedésű, akár több telephelyes iroda vagy gyárépület lefedésére is.

Szükség esetén a hálózathoz tetszőleges távközlési megoldást illesztünk, legyen az ADSL, kábelnet vagy egyéb internet csatlakozás. A megbízó kiválasztja a távközlési szolgáltatást, mi megoldjuk, hogy használni tudja. Egyeztetünk a szolgáltatóval, kulcsrakész megoldást nyújtunk a kábelezéstől az üzemeltetésig.

Miért szükséges számítógépes hálózat építése céged számára?

  • több számítógép használata esetén elengedhetetlen az adatkommunikáció
  • az irodai munka leegyszerűsödik
  • kisebb az adatvesztés lehetősége
  • az Internet hozzáférés megosztható
  • energia, idő és pénz megtakarítás
  • távoli Virtuális Magánhálózat: VPN

Kiemelt szakterületem: Iroda, könyvelőiroda hálózatának tervezése, kivitelezése

Rövid határidővel vállalom irodák, intézmények számítógépes hálózatának kivitelezését. Ezen tevékenység egyik eleme, a könyvelőirodáknak szánt informatikai rendszer elkészítése. A rendszer lényege, hogy a munkaállomások egy közös kiszolgálóra (szerver) dolgznak, minden adattárolás a központi egységen történik. Lehetőség van távoli elérésre, így az adatok a világ bármely pontjáról elérhetőek, kezelhetőek. Minőségi eszközök felhasználásával (DELL, Fujitsu, HP, CISCO, Mikrotik, ZyXel, Synology) kivételesen stabil, magas rendelkezésre állású hálózatok készülnek.

VPN szerver:

A virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózat. Magánjellegét az adja, hogy a VPN-en keresztülmenő adatok nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított adatcsomagokba vannak becsomagolva. A VPN pl. arra alkalmas, hogy a dolgozó távolról hozzáférjen a vállalatközpont hálózatához. Az Interneten keresztül biztonságos alagút építhető ki a távdolgozó számítógépe és a vállalat központjában működő VPN forgalomirányító között.