Egyediszoftver-fejlesztés

Gyakori eset hogy nem található a piacon egy-egy egyedi feladat elvégezésére alkalmas kész szoftver, avagy ha létezik is, annak árazása / funkcionalitása nem megfelelő. Sok olyan helyzet alakulhat ki a gyakorlatban amikor úgynevezett célszoftvert kell készíteni egy adott feladat elvégezésére.

Egyedi szoftver fejlesztés webes környezetre: ezen szoftverek leggyakrabban intranetes vagy internetes alkalmazások, melyeket internetes webböngészőből érünk el. Ez esetben a program egy webszerver alatt fut, mely lehet helyi gépen vagy távoli kiszolgálón, így az elérés nem helyhez kötött. Helyi telepítés esetén sokszor egy virtuális gépben üzemeltetjük a könnyebb menedzselhetőség és egyszerűbb biztonsági mentés érdekében. Amennyiben a cég adatbiztonsági előírásai megkövetelik hogy csak a belső hálózaton futhat, de mégis szükséges az Internet felőli elérés akkor titkosított VPN csatorna is kivitelezhető.

Amihez értek, címszavakban: PHP (4, 5, 7, 7+), MySQL / MariaDB, Python, JavaScript (natív, jQuery), HTML5, CSS3. PHP nyelven a következő rendszerekhez fejlesztek modulokat: Joomla, WordPress, OpenCart, Magento. Fejlesztési munkáim során az MVC tervezési mintát preferálom és alkalmazom. Az évek alatt egy komplex, gyors, igény szerint bővíthető saját keretrendszer is elkészítésre került, mely több hazai portál és intranetes alkalmazás magját képezi. Python nyelven többnyire érintőképernyős (KIOSK) tájékoztató terminálokat készítek. Cross-platform (iOs, Android) mobil-alkalmazások készítéséhez Cordova-t használok.